Fibromialgija se lahko prepozna tudi po prebavnih motnjah, in sicer fibromialgija lahko povzroči zaprtost oz. napihnjenost, prekomerne vetrove in tudi drisko, lahko pa imamo težave tudi s krči v trebuhu in celo s požiranjem. Fibromialgija in prehrana sta tako zelo povezani, zdravniki pa tovrstne prebavne težave veliko večkrat ocenijo za razdražljivost črevesja, saj se največkrat kaže kot mišični krč v prebavnem traktu.
Fibromialgija in prehrana sta tako zelo povezani zato, ker se lahko s pravilno prehrano fibromialgija preprečuje, celo zdravi oz. vsaj precej oblaži. Fibromialgija se najbolje preprečuje z uživanjem kapasaicina, ki je pekoči del čili paprike. Splošno mnenje ljudi je sicer, da pekoče stvari niso dobre za želodec in prebavni trakt na sploh, a temu ni tako, kar dokazuje kapasicin, s katerim se fibromialgija zdravi tako, da se ta pekoči del čilija uporabi kot krema, s katero se namaže boleče mesto. Fibromialgija se lahko zdravi s tako kremo, ki se jo lahko kupi v lekarni, ali pa pripravi doma, in sicer tako, da v se da 50 g posušene čili paprike v sončnično olje, kar se nato na tanko vtre na boleče mesto.
Fibromialgija pa se lahko zdravi tudi z neurotopnimi sestavinami, ki so v večini primerov glavna sestavina specialnih dopolnil za uravnoteženo prehrano. Brez težav se tovrstna prehranska dopolnila uporabljajo v preventivne namene, s čimer bistveno zmanjšamo možnost, da za to zelo neprijetno in bolečo boleznijo sploh ne zbolimo. Torej prehrana in prehranjevalne navade lahko močno vplivajo tudi na to bolezen.